כנס שיתופים 2015
סיכום הכנס: כל המושבים והדוברים בכנס שיתופים 2015

כנס שיתופים 2015
סיכום הכנס: כל המושבים והדוברים בכנס שיתופים 2015
כנס שיתופים 2015 התמקד בקולקטיב אימפקט: אסטרטגיית השפעה מובילה לפתרון בעיות חברתיות מורכבות וליצירת שינוי חברתי באמצעות שיתוף. הכנס ביטא את התשתית הרעיונית ואת החדשנות של קולקטיב אימפקט והדגים את יישום האסטרטגיה בשטח.
בכנס השתתפו כ-600 מראשי המשק והמגזר העסקי, בכירי המגזר הציבורי, מנהיגי המגזר השלישי ומובילי העשייה הפילנתרופית בישראל. הכנס התייחס לתפקידם של שלושת המגזרים: הציבורי-ממשלתי, העסקי-פילנתרופי והשלישי-חברתי בפתרון בעיות חברתיות ובצמצום פערים בחברה הישראלית, ודן בחשיבותה של מנהיגות מערכתית משותפת. הכנס נערך בהנחיית העיתונאית דנה ויס והתקיים במעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין, שר האוצר משה כחלון, שר הבריאות יעקב ליצמן ויו"ר האופוזיציה ח"כ יצחק הרצוג.
לתוכניית הכנס בעברית ובאנגלית לחצו כאן
סרטון סיכום כנס שיתופים 2015
את הכנס פתח יו"ר שיתופים רוני דואק, ואחריו נשאו דברים חברי הנהלת שיתופים יהודית יובל רקנאטי ומריוס נכט. בהמשך התקיימה הרצאתו של קייל פיטרסון, Managing Director, FSG על מודל קולקטיב אימפקט כפי שהוא מיושם בארה"ב, ולאחר מכן הרצאתו של מנכ"ל שיתופים שלמה דושי על האופן בו מיושם מודל זה בישראל ביוזמות השונות אותן מוביל ארגון שיתופים.
מושב הפתיחה נחתם בנאומו של נשיא המדינה מר ראובן ריבלין, שדיבר על הצורך בניהול המדינה מתוך אחריות לאומית לטובת כל המגזרים בחברה.
הפאנל חשף את המיזם הראשון של הקרן – מיזם הבריאות לצמצום תמותה מזיהומים נרכשים בבתי חולים – תוך הדגשת החשיבות של שיתוף הפעולה הבין-מגזרי ביצירת שינוי משמעותי וקידום נושאים מערכתיים. בפאנל דנו יו"ר הקרן, נשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס גדי לסין, מנכ"לית הקרן אלופה (במיל') אורנה ברביבאי ומנהל המרכז הרפואי לגליל בנהריה ד"ר מסעד ברהום בדרכים ליצירת שינוי אמיתי תוך שיתוף פעולה עם משרד הבריאות. הדוברים המחישו כיצד מודל הפעולה של הקרן מיתרגם למציאות בשטח. את הפאנל חתם שר הבריאות יעקב ליצמן, אשר הדגיש את אחריות משרדו לטיפול בבעיית הזיהומים בבתי החולים.
כנס שיתופים: מושב הקרן התאגידית-פילנתרופית למיזמים לאומיים
הפאנל חשף את פעילותיו ומטרותיו של 'המרחב', אשר שואף לגבש חזון לקהילת יוצאי אתיופיה בישראל בשיתוף הקהילה. בפאנל השתתפו פרופ' אסתר הרצוג, אנתרופולוגית חברתית ממכללת לוינסקי, חבר 'המרחב' רו"ח אמיר סבהט והרב משה סלומון, מנכ"ל הנני וחבר 'המרחב'. המשתתפים דנו בשאלות כגון לאן מועדים פני הקהילה, כיצד מצמצמים את הפערים בחברה הישראלית ופועלים למיגור הגזענות, ועל מי מוטלת האחריות לכך.
את הפאנל חתם יו"ר האופוזיציה ח"כ יצחק הרצוג שהדגיש בדבריו את הצורך בסולידריות חברתית.
כנס שיתופים: מושב 'המרחב' יוצאי אתיופיה בישראל
הפאנל הציג את יוזמת 5פי2 להרחבת מעגל המצוינות במתמטיקה, מדעים וטכנולוגיה אשר מיישמת הלכה למעשה את מודל קולקטיב אימפקט. בפאנל השתתפו אלי הורביץ, מנכ"ל קרן טראמפ, מיה הלוי, מנהלת מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, מיכל כהן, מנכ"לית משרד החינוך ומקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל, סגנית נשיא אינטל העולמית. המשתתפים דנו בצורך בטיפוח המצוינות כבר מגיל צעיר, הדגישו את חשיבותו של החינוך המדעי והעלו דרכים להשבת המוטיבציה של בני הנוער.
את מושבי המליאה חתם שר האוצר מר משה כחלון, שהדגיש את מחויבותו לקידום יוזמות חברתיות כגון אלו שמוביל ארגון שיתופים.
כנס שיתופים: מושב 5פי2
לאחר מושבי המליאה התפצלו משתתפי הכנס למושבים מקבילים שנערכו באולמות משנה:
אהוד פראוור, סמנכ"ל חברה וממשל במשרד רוה"מ, תיאר למשתתפים את התהליך שהוביל להתנעת תהליכי שיח בין-מגזרי ושיתוף ציבור בממשלה (מלחמת לבנון השנייה, עבודת המטה במשרד רוה"מ והחלטת הממשלה של 2008, המחאה החברתית של 2011 וכד'). פרוואר שיתף בדילמות, אתגרים ומורכבויות שישנן בתהליכי שיתוף ציבור, גם מצד הממשלה וגם מצד ארגונים בחברה האזרחית ובמגזר העסקי. במושב נשאלו שאלות רבות על אופני הביצוע של תהליכים אלו והשימוש העתידי בהן אל מול אתגריה של החברה הישראלית.
עו"ד זקי דיאב, ממובילי מיזם קולקטיב אימפקט לקידום התעסוקה בחברה הערבית, סיפר על דרכו המקצועית והאישית שהובילה אותו להתוודע למצב החברה בישראל ולצאת לפעול גם לקידום ושינוי מצבם התעסוקתי של ערביי ישראל. זאת לצד פועלו המקצועי והפעילות החברתית הרבה שבה הוא מעורב.
קייל פיטרסון, פיליפ ציון וארני קג'נטריה מארגון FSG חלקו עם המשתתפים את ניסיונם בעבודה עם פילנתרופים במיזמי קולקטיב אימפקט שהם מלווים בארה"ב ובמקסיקו, בהם FSG משמשת כארגון השידרה. מתוך סיפור חוויותיהם, אפשר היה להבין עד כמה חשובה תרומתם של הפילנתרופים להצלחת התהליך המורכב של קולקטיב אימפקט, וגם עד כמה עמוק השינוי התודעתי הנדרש משותפות בקולקטיב אימפקט, שבו הדבר היחיד המוגדר מראש הוא התוצאה, ואילו הפרויקט, שעד כה עמד במרכז ההחלטה על חלוקת מענקים, הופך להיות משני.
מנכ"ל מרכז מיח"א בועז הרמן ומנכ"לית אנוש ד"ר הלה הדס ניהלו שיחה מרתקת על דרכם במגזר השלישי, התמודדויות מורכבות עם המגזרים האחרים והתפתחות ההבנה כי קיים צורך לפעול באופן מערכתי. השניים הביאו בכנות רבה את סיפורם האישי ואת הדוגמאות מהשטח אשר גרמו להם ליזום פעולה משותפת בתהליך המתודולוגי 'חקר עתיד'. תהליך זה מסייע להגדיר דרכי פעולה לשנים הבאות וייחודו בהבאת כל בעלי העניין לשולחן יחד ליצירה משותפת של הסכמות לתכנית פעולה המתורגמת לקבוצות עבודה יישומיות.
אחריות בליבה – מפגש יו"רים ומנכ"לי חברות עסקיות: גישת 'האחריות בליבה' חותרת להבנה כי האחריות החברתית של כל תאגיד באה לידי ביטוי בכל אחת מהפעולות שהוא מבצע מדי יום, וכי לא קיימת הבחנה בין פעילות בעלת השפעה חברתית לבין פעילות עסקית. עד היום, תאגידים החריגו את ההשקעות החברתיות שלהם אל מחוץ לפעילות הליבה שלהם. תודעת האחריות בליבה היא ההבנה כי ההשפעה החברתית של כל חברה עסקית באה לידי ביטוי בדרך שבה היא פועלת – החל מגיוס עובדים, דרך פעילות הרכש, מיקום אתרי החברה ועוד.
במפגש התמקדנו בהקמת 'Hub אחריות בליבה', אליו חברו עשר מהחברות העסקיות המובילות בתחומן במשק הישראלי, ביניהן: צ'ק פוינט, הרצוג פוקס נאמן, ארנסט&יאנג, קבוצת סקאל, באבקום, קורנית, אלכם מדיקל . ב-Hub תפעלנה החברות במשותף להרחבת ההשפעה החברתית שלהן לצמצום פערים בחברה הישראלית, תוך קידום תפיסות של גיוון (Diversity) בתעסוקה, ברכש ובמוצרים כחלק מפעילות הליבה העסקית שלהן. במפגש הציגו מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד ומנכ"ל משותף רו"ח יורם טיץ מארנסט&יאנג את פעילותם בתחום, כרקע לשיח עם שר האוצר משה כחלון ומשנה למנכ"ל משרד הכלכלה מיכל צוק – אשר הציגו את תפיסתם ופועלם בתחום.